Naar de startpagina

Op het moment dat je een diagnose te horen krijgt, gebeurt er heel veel van binnen. Je gaat je voorstellen wat je hebt, wat er met je lichaam aan de hand is. Je gaat letten op bepaalde delen van je lichaam. Ook ga je een beeld vormen van wat je te wachten staat. Op het moment dat het plaatje gevormd is en je krijgt te horen dat je heel wat anders hebt, kan dat soms een opluchting zijn maar ook verwarring stichten. Als je goede voorlichting krijgt bestaat de kans dat je je veiliger voelt.

 

Preventieve informatie kan leiden tot beter zorggedrag en verstandiger omgaan met risico's. Juist het vroegtijdig herkennen van signalen draagt bij aan een betere voorbereiding en behandeling. Belangrijke reden om multimedia te gebruiken is dat er altijd een grotere hulpvraag is dan behandelaars. Daardoor kun je met beperkte informatiekosten een maximaal aantal mensen helpen. Tweede belangrijke reden is dat men informatie thuis nog eens na kan kijken met elkaar. Je kunt het dan beter op je laten inwerken.

Zoekt u naar audiovisuele ondersteuning?
De hier getoonde beeldroute is een algemeen voorbeeld. U bepaalt zelf welke filmpjes u wilt in welke volgorde. Of u wilt een mix van filmpjes van eigen bodem en bijvoorbeeld ervaringdeskundigen aan het

woord. Voorbereiden, opnemen en opleveren kan in een beknopte periode gerealiseerd. Onderstaande impressie is slechts een deel van het aantal cardiomodules die bij dit onderwerp horen. U kunt kiezen voor modulaire oplossingen op maat zoals in de hieronder getoonde matrix.

Hartonderzoek

 

Waarom een polsbandje?

Fietstest

Doppleronderzoek

Hartfilmpje (ECG)

Katheterisatie

Uitleg hart

 

 

Uitleg werking hart

Uitleg omleiding

Uitleg Bioklep

Uitleg kunstklep

 

Opname voor
de operatie

 

Opnamegesprek

Uitleg kamer

Medicijnen bespreken

Gesprek en onderzoek door zaalarts

Gesprek over uw narcose

Operatie en
intensive care

 

Gesprek voor de operatie

Naar de operatiekamer

Uitleg intensive care

Gastvrouwopvang

Intensive care

Terug op de
afdeling

 

Ademhalingsinstructie

Wondverzorging

Eerste keer uit bed

Foto aan bed (ECG)

Eerste keer lopen

Ontslag en
revalidatie

 

 

 

Ontslaggesprek

Revalidatie

Revalidatie eigen ziekenhuis

 

 


Ons nieuwe project Me2You (Ik vertel aan jou) is voor iedereen. We hebben allemaal recht op de beste informatie dus ook recht op de beste communicatie. Op dit toekomstige platform willen initiatiefnemers professioneel gemaakte informatie plaatsen om doelgericht te informeren om dwalen over het web en versnipperde informatie te beperken. Elke aandoening groot of klein verdient informatie. Maar zeker ook andere belangwekkende ontwikkelingen in de zorg die onder de aandacht behoren te komen. Dus iedereen is uitgenodigd contact op te nemen die denkt dat zijn/haar aandoening meer aandacht verdient maar ook om anderen te helpen in de toekomst.

Hoe doen we het en wat is het resultaat?

Eerst maken we persoonlijk kennis. Vervolgens bereiden we nauwgezet voor. Eventueel maken we proefopnamen om kennis te maken met onze methode. Werkafspraken en toelichtingen zetten we on-line. Via een controlesite (zoals hieronder getoond) kunnen resultaten 24/7 worden beoordeeld

Compilatie voorbeelden deels door de ogen van een patiënt

Kan ik de informatie op alle dragers bekijken?

Alstublieft... een praktijkvoorbeeld

Angst en onzekerheid wordt sterk bepaald door een tekort aan gerichte beeldinformatie.
Ook fabrikanten moeten hun nieuwe ontwikkelingen en ondersteuning kunnen uitleggen.
Vertel het aan elkaar via de nieuwe media. Daar kan iedereen van leren. Help elkaar met een goeie nazorg.
Audiovisuele zorgverlening bespaart tijd dus kosten maar vooral besparing op angst en onzekerheid.

Gebruik apparaat door de
ogen van een patiënt

Goed communiceren = vertellen wat je doet
Beter communiceren = laten zien wat je doet

Naar de startpagina

Ik wil er meer over weten en neem contact op via email