Videomarketing

Videomarketing is hot! Waarom?

Omdat Google dol is op video en omdat je minstens 80% van de online Nederlanders, waaronder ook jouw klanten, kunt bereiken met een video op YouTube. Stap nu over de drempel en ga aan de slag met videomarketing.

Wat zijn de voordelen van videomarketing?

  • Video is snel en makkelijk. Soms is praten makkelijker dan schrijven en met het juiste materiaal kun je idee├źn en aankondigingen snel op internet krijgen.
  • Video is persoonlijk. Je maakt heel direct contact met jouw klanten of opdrachtgever. Mensen leren jou, jouw organisatie en diensten op een laagdrempelige manier kennen.
  • Video maakt je vindbaar. Wanneer je video inzet als onderdeel van je brandingstrategie, versterkt dit jouw online positie en verhoog je zo je vindbaarheid.
  • Video laat zien dat je betrouwbaar en deskundig bent. Je kunt letterlijk laten zien wat je in huis hebt. Je kunt bouwen op jouw autoriteit.

Videomarketing is toepasbaar voor allerlei vormen van communicatie. Je kunt kiezen voor professionele bedrijfsvideo’s of voor een eenvoudige opname met een handheld camera die overigens voor de wat eenvoudiger doelen prima kwaliteit biedt. Wij geven de voorkeur aan maatgestuurde toepasbaarheid zodat wat je wilt laten zien, overkomt zoals het daadwerkelijk is. Niet meer en niet minder. Authenticiteit is erg belangrijk en wordt zeer gewaardeerd.

Wat kun je allemaal doen met video?

  • Gebruik video om testimonials van klanten nog sterker te maken. De complimenten en het lachende gezicht van jouw ambassadeurs zeggen meer dan een geschreven tekst.
  • Gebruik video om waardevolle informatie over te dragen. Je kunt jouw klanten laten zien hoe bijvoorbeeld een product werkt, hoe je effici├źnter kunt werken of hoe je een buurtruzie oplost.
  • Gebruik video om jouw klanten een kijkje te geven achter jouw voordeur. Je kunt locaties laten zien maar ook medewerkers. Laat bijvoorbeeld medewerkers zich in korte filmpjes van maximaal 2 minuten voorstellen.

Zeker, het is eng om met je hoofd in beeld te verschijnen en het dan ook nog uit te venten door het op YouTube te zetten. Maar als je over die drempel heen bent, zul je ook merken hoe leuk het is en hoe zeer klanten de filmpjes waarderen. De video’s kunnen jouw marketingboodschap enorm veel kracht bijzetten.